top of page

Ne tikai atbalsta paka, bet arī svētku noskaņa trūkumā nonākušajiem

Pateicoties Ventspilnieku nesavtībai un rūpēm par līdzcilvēkiem, 10. novembrī labdarības kampaņā Paēdušai Latvijai Ventspilī trijos Rimi veikalos tika ziedotas vairāk nekā 260 pārtikas pakas. Pateicoties savāktajam ziedojumam, nākamā pus gada laikā ik mēnesi palīdzību saņems aptuveni 50 trūkumā nonākušās ģimenēm ar maziem bērniem vai pensionāri vai invalīdi.

Šajā pirmssvētku laikā pārtikas bankas Paēdušai Latvijai vietējais sadarbības partneris biedrība Integrācijas centrs “Atvērtās durvis” vēlējās atbalsta saņēmējiem pasniegt īpašas svētku paciņas un iepriecināt ar Ziemassvētku koncertu. Pasākums notika 22.decembrī plkst. 17:00 biedrības telpās Ventspilī, Loču ielā 8. Uz pasākumu tika aicināti arī brīvprātīgie brīvprātīgie, kuri nesavtīgi ziedoja savu laiku.

“Esam pateicīgi ikvienam akcijas dalībniekam un priecīgi par cilvēku atsaucību pārtikas paku piepildīšanā. Šīs pakas ir būtisks atbalsts tām Latvijas ģimenēm ar bērniem, kuras dažādu apstākļu dēļ ir nonākušas trūkumā, taču sociālo palīdzību nevar saņemt. Nereti šīm ģimenēm nav iespējams pagatavot siltu un pilnvērtīgu maltīti,” saka Paēdušai Latvijai programmas vadītāja Agita Kraukle.

Biedrības Integrācijas centrs “Atvērtās durvis” valdes priekšsēdētājs Eduards Rubīns: “Pateicamies ikvienam kampaņā iesaistītajam – Rimi klientiem, brīvprātīgajiem un visai pārtikas bankas Paēdušai Latvijai reģionālajai komandai un organizētājiem - Latvijas Samariešu apvienībai! Visiem kopā mums izdevās sarūpēt tik nepieciešamo atbalstu tiem mūsu līdzcilvēkiem, kuri nonākuši trūkumā”.

Akcijā 10. novembra visā Latvijā tika savāktas 6776 pārtikas pakas. Kurzemē tika savāktas 857 pakas. Pārtikas pakā pircēji tika aicināti ievietot produktus ar ilgu derīguma termiņu. Visbiežāk pakās pircēji bija izvēlējušies ievietot auzu pārslas, makaronus, rīsus, griķus kā arī kādus saldumus bērniem.

Pateicamies ikvienam atbalstītājam un ziedotājam!

Par pārtikas bankas atbalstu.

Programmas “Paēdušai Latvijai” mērķis ir sniegt atbalstu ar pārtiku centīgām ģimenēm ar bērniem, senioriem un invalīdiem ar zemiem ienākumiem, kam pašvaldība NAV piešķīrusi un formālu iemeslu dēļ nevar piešķirt trūcīgās vai maznodrošinātās ģimenes statusu un ienākumi ir zemāki par iztikas minimumu (252 EUR).

Pieteikties atbalsta saņemšanai iespējams aizpildot pieteikumu www.paedusailatvijai.lv vai vēršoties tuvākajā izdales punktā Ventspilī, Loču ielā 8 darba dienās no plkst. 12:00-14:00.

Featured Posts
Recent Posts
Follow Us
bottom of page