top of page

Pēc "Sapņa vasaras naktī" jaunieši diskutē par mīlestību


Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienu daļa no Ventspls un Ventspils novada jauniešiem šogad atzīmēja netradicionālā veidā Kuldīgas novada, Kurmāles pagasta "Talantos".

2015.gada 4.maijā četrpadsmitprojekta "Vērts atvērt sevi: dzīve ir teātris?" dalībnieki kopā ar Kuldīgas novada jauniešiem nosaktījās Kuldīgas teātra "AKA" un Kuldīgas kustību teātra "Purple line" izrādi "Sapnis vasaras naktī" (pēc V.Šekspīra lugas motīviem).

Izrādē piedalījās aktrises no vairākām Latvijas vietām: Ilze Stieģele (Kuldīga), Ieva Vorobjova (Brocēni), Inga Zviedriņa (Talsi), Ingūna Millere (Sigulda) un Ina Bērziņa (Rīga), kuras monoizrāde ir atzīta par Kurzemes reģiona „Gada izrāde 2014”.

Pēc izrādes notika tikšanās ar iestudējuma režisori Ketlīna Anna Tompsone Kathleen Ann Thomson (ASV). Režisore ne tikai plašāk pastāstīja jauniešiem par lugas ieceri, bet arī ievadīja viņus diskusijā par mīlestības un cilvēku attiecību dažādajiem veidiem. Interesantais aktieru darbs uz skatuves un pārdomas rosinošā saruna vienaldzīgu neatstāja nevienu no dalībniekiem.

Sadarbība ar teātri "AKA" un kustību teātri "Purple line" turpināsies visu projekta laiku un, cerams, piesaistīs vēl daudzus teātra un diskusiju mīļotājus. Jūnija sākumā Ventspilī plānotas meistarklases, kuras vadīs teātra "AKA" režisore Ingūna Millere, kā arī ceram Ventspilī sagaidīt kādu no iestudētajām izrādēm.

Skatīt galeriju šeit

Featured Posts
Recent Posts
Follow Us
bottom of page