top of page

Seminārs "Cilvēks un dzīves kvalitāte. Mīlestība"


Februāris daudziem cilvēkiem asociējas ar mīlestības mēnesi, jo daudzviet pasaulē, t.sk. Latvijā ir ienākusi šī tradīcija atzīmēt Svētā Valentīna dienu. Svētā Valentīna diena jeb Visu mīlētāju diena, sarunvalodā bieži Valentīna diena, ir mīlestības svētki, kas katru gadu daudzās valstīs tiek svinēti 14. februārī. Šajā dienā mīļotie cilvēki ar apsveikumiem un dāvanām pastiprināti pauž savu mīlestību vienam pret otru. Vēl viens zīmīgs datums ir 23. februāra svētki, kas ir saglabājušies kopš Padomju laikiem. Tā ir diena, kuru Austrumeiropā atzīmē kā Vīriešu dienu. Padomju Savienības laikos 23. februārī svinēja Padomju armijas un Jūras kara flotes dienu, taču šodien plašākā sabiedrībā dienu saista ar vīriešu apsveikšanu un 23. februāri dēvē par Vīriešu dienu. Kā nākamie svētki tiek gaidīts 8.marts- Starptautiskā sieviešu diena. Arī šis datums Latvijā tiek atzīmēts tāpat kā lielā daļā valstu kā starptautiska sieviešu solidaritātes diena. Šī diena veltīta visām sievietēm.

Šādu sievietēm un vīriešiem, kā arī mīlestības tēmai veltītu svētku noskaņā, biedrības Integrācijas centrs "Atvērtās durvis" un biedrības Bērna un ģimenes lietu atbalsta centrs «Kurzemes Talanti» pārstāvji 26.februārī devās uz Ugāli, lai seminārā "Cilvēks un dzīves kvalitāte. Mīlestība" muzikāli sveiktu klātesošajos svētkos ar Žorža Siksnas dziesmas "Muļķe sirds" vārdiem "Dar, ko darīdams, teic, ko sacīdams,Vai uz katra soļa tev misējas.Misējas, misējas, misējas, misējasUn viss mūžam iznāk otrādi.Jebšu negribot, jebšu tīšuprāt,Bet tie paši labākie nodomi,Vēl aizvien, vēl aizvien, vēl aizvien, vēl aizvienVēl aizvien tev vējā misējas...".

Seminārā dalībniekiem tika sniegts ieskats ko nozīmē dzīves kvalitāte un to vai tikai materiālās vērtības nosaka cilvēka dzīves kvalitāti. Ilggadējo organizāciju, kuru mērķgrupa ir ģimenes ar bērniem dalījās pieredzē par to, kāda ir attiecību ietekme uz cilvēka personību, gan pieaugušajiem ģimenes locekļiem, gan bērniem. Kas ir mīlestība? Kā var celt mīlestību, graut un vai to iespējams atjaunot. Biedrības Bērna un ģimenes lietu atbalsta centrs «Kurzemes Talanti» valdes loceklis Valdis Zīverts dalījās pieredzē darbā ar alkohola atkarīgajiem un līdzatkarīgajiem.

Pēc semināra dalībniekiem bija iespēja pie tējas kafijas tases uzdot sev interesējošus jautājumus par tēmu pasākuma vadītājiem, kā arī saņemt sadarbības partnera "Latvia Charity bank" sagatavoto "sveicienu svētkos", lai piepildītu savu ikdienu ar vētku galda nosakņu.

Tags:

Featured Posts
Recent Posts
Follow Us
bottom of page