top of page

Ģimenes svētki Kuldīgā

Kā skaista tradīcija Kuldīgā jūnija sākumā aizvadīt ģimenes svētki- Latvijas lepnums un spēks. Pasākums, kas vieno ģimenes kopīgās aktivitātēs un sabiedrībā ceļ ģimenes kā sabiedrības neatņemamu un nācijas pastāvēšanas pamatu veidojošu institūtu norisinājās Kuldīgas pilsētas parkā jau astoto gadu. Šī pasākuma organizatori - biedrība Integrācijas centrs "Atvērtās durvis" sadarbībā ar vietējām draudzēm, interešu grupām un radošajiem kolektīviem kārtējo reizi spējuši sagādāt daudz prieka kuldīdzniekiem, Kuldīgas viesiem un protams arī paši sev atraktīvi un skanīgi svinot ģimenes svētkus. Protams pasākums nebūtu tik labi izdevies bez Kuldīgas novada domes un vietējo uzņēmēju atbalsta,

_______________________________________________________________________________________

„Es to daru bērnu dēļ, jo tas viņiem sagādā prieku,” tā par savu dalību astotajos Ģimenes svētkos Kuldīgā, Pilsētas dārzā, sestdien sacīja trīs bērnu māmiņa Anželika Šternberga.

Visu dienu tur skanēja mūzika, bija dažādas nodarbes, tostarp tradicionālā zīdaiņu ratiņu un velosipēdu parāde. Uz skatuves kā pašmāju dziedātāji un dejotāji, tā viesi no citām pilsētām. Par to, lai svētki būtu izdevušies, rūpējās jautrie tēli: kaķis, vāverīte un klauns. Pirmā tika atklāta zīdaiņu ratiņu parāde, kurā par uzvarētājiem atzīti visi dalībnieki. Tajā, klauna mudināti, ar savu spēkratu Tārpiņš piedalījās arī vienīgie dvīņi – gadu vecie brāļi Jēkabs un Rihards Krūkļi kopā ar tēti Sandi un māsu Šarloti. Dvīņu mamma Madara stāsta: „Klauns mūs pierunāja, un mēs nevarējām viņam pretoties. Laiks ir skaists, un tāpēc pasākums nevar būt slikts. Galvenais ir labi pavadīts laiks visiem kopā.” „Visi nostājušies, tas nozīmē, ka tuvojas riteņu parāde,” tā velobraucējus pieteica pasākuma vadītāja Vineta Pērkone. Tos tāpat kā ratiņus varēja izdekorēt radošajās darbnīcās. Arī velosipēdu parādē par uzvarētājiem tika pasludināti visi. Parādē savus divriteņus demonstrēja arī Šternbergu ģimenes bērni. „Šī mums jau ir tradīcija,” stāsta mamma Anželika. „Pirmo reizi, kad uzzinājām par svētkiem, vēl nepiedalījāmies, jo sākumā nezinājām, ka ir šāda parāde. Atceros, ka piedalījāmies arī ratiņu parādē – mēs bijām kūka. Es biju ar pavāra cepuri, un tas bija tik aizraujoši, ka sākām katru gadu kārtīgi gatavoties. Bērni jau nedēļu pirms tam plānoja, kas kurš būs. Kopā pavadītais laiks viņiem ir ļoti svarīgs. Tāpēc atlieku visus savus darbus un rūpes malā un šodien daru visu bērniem.” Svētki beidzās ar koncertu un balonu salūtu. Gan lieli, gan mazi tika aicināti ņemt balonus, lai pēc tam tos palaistu gaisā. Svētku organizators, biedrības Integrācijas centrs „Atvērtās durvis” pārstāvis Oskars Pērkons stāsta: „Liekas, ka pasākums Ģimene – Latvijas lepnums un spēks ir izdevies. Šogad jaunums ir tas, ka vakara koncertā piedalījās trīs grupas: lielie un mazie Jūras akmentiņi, kā arī grupa One Way. Piedalījās arī sporta deju dejotāji no Saldus, Talsiem un Kuldīgas, kuri publiku piesaistīja un atraisīja.”

A.Ālīte, www.kurzemnieks.lv

Saite uz rakstu: http://www.kurzemnieks.lv/dzive/8732-svetki-visai-gimenei/

Featured Posts
Recent Posts
Follow Us
bottom of page