top of page

Izsniegtas pirmās pārtikas bankas "Paēdušai Latvijai" pakas Ventspilī

Sestdien, 5.novembrī, biedrības Integrācijas centrs "Atvērtās durvis" telpās Ventspilī, Loču ielā 8 tika izsniegtas pirmās pārtikas bankas "Paēdušai Latvijai" pārtikas pakas, kuru saturs tika saziedots akcijas laikā 14.oktobrī trīs Rimi veikalos Ventspilī.

Pasākumu ieskandināja dziesmas "Circenīša Ziemas svētki" flautas izpildījums, ko klātesošajiem pasākuma dalībniekiem izpildīja Patriks (8 gadi), kas sekoja projekta koordinatores Ventspilī Aritas Rubīnas uzruna salīdzinot šī skaņdarba vādus "Dzied circenītis Aizkrāsnē. Nāc, puisīt, mātei Azotē. Ak, neprasi! Nav Maizītes, Skat, skat, tur laukā Zvaigznītes! Lai citiem riekstiņš, Pīrādziņš, Mums, lūk, tur logā Mēnestiņš!" ar pārtikas bankas "Paēdušai Latvijai" mērķi palīdzēt ģimenēm, kuru ienākumi ir zem iztikas minimuma saņemt atbalstu pārtikas paku veidā, lai šie vārdi, kas ir daudzu Latvijas ģimeņu ikdiena. Pateicoties līdzcilvēku ziedotajai pārtikai akcijas laikā, daudzu ģimeņu brokastu, pusdienu un vakariņu galdi vairs nebūs tik tukši.

Pasākuma dalībniekiem bija iespēja iepazīties ar biedrību un tās darbību, ko prezentēja biedrbas valdes priekšsēdētājs Eduards Rubīns, kurš arī bija akcijas organizētājs Rimi veikalos notikušajai akcijai Ventspilī.

Kopumā akcijā 14.oktobrī visas dienas garumā trīs Ventspils veikalos tika iesaistīti 25 brīvprātīgie. Pasākuma laikā arī viņi dalijās ar saviem iespaidiem, jo daudzi no brīvprātīgajiem šāda veida akcijā piedalījās pirmo reizi. Brīvprātīgie saņēma arī pateicības par savu ieguldījumu šajā kopējā darbā.

Pasākumā šo sestdien palīdzības pakas saņēma vairākas ģimenes, kas bija iepriekš pieteikušās un kuru iesniegumi tika apstiprināti, bet ieradās arī interesenti, lai aizpildītu pieteikumus uz vietas un uzzinātu par atbalsta saņemšanas iesējām.

Draudzīgā atmosfērā pie tējas un kafijas tases un maza saldumiņa par ko parūpējies ilggadējais biedrības sadarbības parteris "Latvia Charity bank" pagāja stundu ilgais pasākums, ļaujot iepazīties, ieklausīties vienam otrā un padalīties ar to, kas mums katram ir - ar smaidu, labu vārdu, siltu tēju un sirds siltumu.

Featured Posts
Recent Posts
Follow Us
bottom of page