top of page

Koncerts "Debesu sūtīts


Šī gada 16.jūlijā plkst. 19:00 biedrības Integrācijas centrs "Atvērtās durvis" telpās notiks starptautiska sociāli muzikāla labdarības projekta "Debesu sūtīts" pasākums, kurā tiks prezentēts šupuļdziesmu albūms un izpildītas dziesmas latviešu un krievu valodā no esošā un topošā albūma. Koncertā piedalīsies projekta vadītāja Milana (Ukraina), Kristīna Oselski (ASV), kā arī vietējie izpildītāji, tāpēc dziesmas izpildīs angļu, krievu, ukraiņu un latviešu valodās.

"Debesu sūtīts" ir starptautisks sociāli muzikāls labdarības projekts, kas vērsts uz kristīgo šupuļdziesmu albūmu ierakstīšanu dažādās valodās. Bez tam projekta ietvaros tiek organizēti koncerti - sākotnēji Ukrainā, bet tagad arī ārpus tās robežām.

Projekts ir unikāls ar to, ka vienkopus apkopo akustiskas šupuļdziesmas un straptautisku izpildītāju sastāvu - Ukraina, Krievija, ASV, Somija, kā arī tagad no Latvijas un plānots arī no Igaunijas, Armēnijas un Izraēlas. Krievu un ukraiņu valodās jau ir izdoti albūmi ar desmit dziesmām, kā arī notiek darbs pie albūma angļu valodā un jau ir ieceres par ierakstiem armēņu valodā. Šobrīd notiek aktīvs darbs arī pie albūma latviešu valodā - ir iztulkotas 4 dziesmas, kuras izpildīs vietējie vokālisti un kuras prezentēs augstākminētajā koncertā Ventspilī.

Projekta vadītāja ir kristīgā dziedātāja Milana (Ukraina), bet autore šupuļdziesmām ir Tia Ciferno (ASV) - sociālā darba veicēja un krīzes centra grūtniecēm vadītāja ASV, kas, , ierakstījusi albūmā angļu valodā jau pirms desmit gadiem. Tagad desmit dziesmas, no šī senā albūma, veido projekta pamatu - tās tiek pārtulkotas dazādas valodās, mainīts un papildināts arandžējums, iesaistīsi vietējie voālisti un katrā valstī tiek izdots savs šūpļudziesmu albūms.

Projekts tika uzsākts Harkovā, Ukrainā 2014 jūlijā ar mērķi atbalstīt labdarības fondu "Harkovas grūtnieču atbalsta centrs" (благотворительный фонд «Харьковский центр помощи беременным»), kura vīzija ir nest cerību, dziedināšanu, izlīgumu un prkaktisku palīdzību sievietēm un vīriešiem neplānotās grūtniecības krīzes laikā, kā arī tiem, kas ir guvuši emocionālu traumu pēc aborta veikšanas; veicināt cilvēka dzīvības un ģimenes vērtību nostiprināšanu jauniešu vidū izmantojot dažāda veida labdarība programmas. Centrs realizē dažāda veida atbalsta programmas arī jaunajām māmiņām un "Dzīves iemaņas", atbalsta programma bērniem no kuriem vecāki ir atteikušies, kā arī prevencijas programmas skolās, bērnu audzināšanas programmas, konsultācijas grūtniecēm.

Projekta vadītāja Milana stāsta, ka mūsdienās bieži vērojama atsvešināšanās starp vecākiem un bērniem, tāpēc šis projekts patreiz ir sevisķi aktuāls. Tā mērķis - veicināt emocionālas saites veidošanu māmiņām un tēviem ar jau dzimušo un arī vēl nedzimušo bērniņu, jo tās ir adresētas kā šupuļdziesmas gan mazuļiem, gan bērniņiem vēl mātes miesās. Tās ir ļoti maigas un sirsnīgas. "Varbūt kāds dzirdot šādas dziesmas vairāk sāks mīlēt savu bērniņu. Kāds varbūt nolems neveikt abortu. Kāds varbūt sajutīt Mīlestības pieskārienu no Debesu Tēva...

Tās ir dziesmas par Debesu Tēva mīlestību, dziedināšanu, mierinājumu un rūpēm. Mīlestības sūtījums tieši no Debesīm! "Mēs ticam, ka Dievs caur šim dziesmām runās un izlies Savu pilnīgo un dziedinošo mīlestību tieši uz klasītāju sirdīm, kā Tēvs, jo ikviens no mums ir bērns neatkarīgi no vecuma vai sabiedrības stāvokļa".

Ziedojumi un ieņēmumi no CD krievu valodā tiks izmantoti šupuļdziesmu albūma izdošanai latviešu valodā.

Featured Posts
Recent Posts
Follow Us
bottom of page