top of page

Pārtikas pakas trūcīgajiem dalīs arī biedrība IC "Atvērtās durvis"


Biedrība IC "Atvērtās durvis" sadarbībā ar partneriem KC "Paspārne un Ventspils novada Sociālo dienestu uzsākusi pārtikas paku dalīšanu Ventspils novadā un pilsētā. Pirmās pakas Ventspilī tika izdalītas 7.maijā.

2015.gada 22.aprīlī biedrība “Integrācijas centrs "Atvērtās durvis"" un Sabiedrības Integrācijas Fonds (SIF) ir parakstījuši līgumu Nr.2014.FEAD/PO.01/14/15 par Eiropas Atbalsta fonda vistrūcīgākajām personām ietvaros atbalstāmo darbību īstenošanu.

Atbalstāmās darbības, ko biedrība nodrošinās 14 izdales punktos:

  • pārtikas palīdzības komplektus (no 5.maija izdale uzsākta visā Latvijas teritorijā);

  • pamata materiālās palīdzības komplektus (2015. gada jūnijā);

  • Individuālo mācību piederumu komplekti (2015.gada jūlijā);

  • Papildpasākumi sākot no maija.

Saskaņā ar līgumu un siastošajiem noteikumiem pārtikas un pamata materiālās palīdzības komplektus var saņemt ģimene vai persona, kurai kādā no Latvijas pašvaldību sociālajiem dienestiem ir izsniegta:

  • izziņa par atbilstību trūcīgas personas statusam (maznodrošinātas personas šoreiz palīdzību nesaņems) vai

  • izziņa (lēmumu) kas apliecina, ka ģimene (persona) ir nonākusi ārkārtas vai krīzes situācijā, un kas izsniegta sakarā ar to, ka ģimenei (personai) piešķirts vienreizējais pabalsts ārkārtas situācijā.

Atbalsta komplektu izsniegšana

Atbalsta komplektu katrai personai var izsniegt tikai par tekošo mēnesi (nevar izsniegt par iepriekšējo mēnesi, nevar par nākamo mēnesi).

Pārtikas un higiēnas preču izdales adreses, laiki un kontakti saziņai.

Ventspilī:

Ventspils novadā:

Pārtikas preču komplektu saturs 2015.gadam:

1. pilnpiena pulveris – 0,4 kg; 2. auzu pārslas – 0,5 kg; 3. griķi – 0,4 kg; 4. manna – 0,5 kg; 5. rīsi – 0,4 kg; 6. makaroni – 1 kg; 7. kviešu milti (augstākā labuma) – 0,5 kg; 8. rapšu eļļa – 0,5 l; 9. cukurs – 0,25 kg; 10. sautēta cūkgaļa – 0,25 kg.

Informacija par iespējām saņemt palīdzību pieejama visiem iedzīvotājiem Ventspils pilsētas un Ventspils novada Sociālajos dienestos.

Tags:

Featured Posts
Recent Posts
Follow Us
bottom of page